Tulosta

Tarinamme

Tarinamme

Tarinamme eli kuinkas sitten kävikään…

 

Kehitin perinnekynttilänjalkojen maalaustapaa vuodesta 1995 alkaen. Isäni (pappa) ryhtyi sorvaamaan kynttilänjalkoja aluksi perinteisten mallien mukaan. Pian aloitimme yhteistyön; suunnittelin mallit, kävin laseerauskursseilla ja rupesin maalaamaan.

 

Kortteihin olen saanut innoituksen taidekollaaseista. Niitä teen kausittain tuotenimellä Tulikki. Tyttäreni korteissa on oma, rohkea ja taiteellinen otteensa ja hänen taiteilijanimensä on KorttiSeni.

 

Lumottu lahja ja kortti yrityksenä on perustettu v. 2011, jolloin verkkokauppa avattiin. Sitä ennen pappa markkinoi tuotteita onnistuneesti liikelahjoiksi. Olen ollut pitkään vakiomyyjä Tampereen Naistenmessuilla ja Pirkanmaan kotityön Verkarannassa käsityöläisten joulutorilla. Lisäksi olen markkinoinut lahjatuotteitani mm. Tuomaantorilla Tapiolassa, Luomu-Lahti tapahtumassa, Wanhanajan toripäivillä Kristiinankaupungissa, Haiharan taidekeskuksen syys- ja joulumyyjäisissä, Metsä ja luonto- tapahtumassa Tampereella, Elolystien perinnepihassa Teuvalla ja Knuutilan markkinoilla Siurossa. Viime vuonna osallistuin Teuvalla Komsin kyläseuran Joulukalenteri- tapahtumaan. Jonkin verran tuotteita on ostettu myös kotoa syntymäpäivä- ja joululahjoiksi.

 

Kynttilänjalat ovat suomalaista työtä alusta loppuun

Koivupuisten kynttilänjalkojen tarina alkaa pohjalaisesta metsästä. Pappa on kaatanut koivut, ajanut ne metsästä kotiin, kuivattanut, kuorinut ja sorvannut kynttilänjalat käsityönä.

 

Värikkäät kynttilänjalat

Värikkään maalaustavan olen kehittänyt ootraus- ja marmorointitekniikoista. Tapa heijastaa värikkään skandinaavisen talonpoikaismaalauksen perinnettä. Väreinä käytän kuivapigmenttejä, joita minulla on iso valikoima.  Sekoitan laatalla pienen määrän pellavaöljylasuuria ja väriä aina kutakin vaihetta varten. Pohjamaalauksen lisäksi tarvitaan useita erisävyisiä kerroksia, jotta saavutan haluamani lopputuloksen. Lopuksi tarvitaan ripaus kultapigmenttiä ja öljyäminen. Kahta väreiltään tai muodoiltaan täysin samanlaista kynttilänjalkaa ei olekaan. Jokainen on uniikki kotimainen käsityötuote.

Kynttilänpidikkeenä on kiinteä, metalliverstaan tekemä pronssinen kynttiläkuppi ja mukaan tulee metallinen mansetti turvallisuuden vuoksi.

 

Uutta! Country Charm / Shabby Chic kynttilänjalat

Romanttista maalaistyyliä kuvastavat valkoiset kalkkimaalilla maalatut kynttilänjalat on raaputettu kuluneen näköisiksi ja lopuksi vahattu. Ne poikkeavat toisistaan sekä mallin että kuluneisuuden perusteella. Kalkkimaalilla maalattu pinta on elävä, hieman epätasaisen, jopa huonosti maalatun näköinen.

Punaisen, sinisen ja vihreän eri valööreissä hohtavat kynttilänjalat ovat saman tuoteryhmän muunnoksia. Niissä on vanhaan aikaan viittaavia sävyjä ja myös aivan moderneja vaaleita värejä, esim. vaaleanpunaista. Varovainen patinointi musta- tai pronssivahalla viimeistelee ulkonäön.

 

Uutta! Kullan- tai hopeanhohtoiset kynttilänjalat

Ajan henkeen sopivat kullan- tai hopeanhohtoiset kynttilänjalat ovat uusi tuote valikoimassamme. Tuotteen lopullinen sävy riippuu pohjamaalauksen väristä.  Näin syntyvät punaisen tai keltaisen kullan sävyt ja hopean eri tummuusasteet.

 

Käsintehdyt kortit

Kaikki korttimme on valmistettu käsityönä Suomessa ja ne ovat yksilöllisiä uniikkikappaleita, kahta täysin samanlaista korttia ei ole. Hyödynnämme paljon uusiomateriaaleja. Kortteihin on käytetty mielikuvitusta ja monenlaisia papereita: lehtileikkeitä, vanhoja karttoja, kirjeitä, postimerkkejä, kultaharsoja, koriste- ja käsin tehtyjä papereita, ja itse otettuja ja tulostettuja valokuvia. Kortit ovat lähes poikkeuksetta kaksiosaisia taitettuja kortteja, joiden mukana tulee väreihin sopiva kuori.

 

Painetut kortit

Joistakin malleista on painatettu postikortteja painotalossa. Tämä on esittelyssä aina mainittu.

 

Tilaustuote: Maalattu kori

Olen maalannut paljon koreja, mutta niitä ei ole valmiina. Voin ottaa tilauksen vastaan yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Tervetuloa ostoksille!

Taiteellinen ja tekninen osaamisemme on hioutunut vuosien mittaan. Uskomme, että myös sekä asiakkaamme että korttien ja lahjojen saajat ovat iloisia!

 

Verkkokauppamme tuotenimet ovat Tulikki ja KorttiSeni

terveisin Lumottu lahja ja kortti

Maire Väisänen ja Senja Haukkala

Powered by Powered by